Oftalmologie ramnicu sarat

Oftalmologie ramnicu sarat

Oftalmologie ramnicu sarat

 

Oftalmologie ramnicu sarat

Ce este Oftalmologia?

Oftalmologia este una dintre cele mai importante ramuri din medicina, care implică tot ceea ce ține de ochi, inclusiv diagnosticarea și tratarea bolilor care pot afecta ochiul.

Ochiul nostru este un organ sensibil și există mulți factori de risc care pot afecta sănătatea ochilor, dar controlul sănătății ochilor dvs. poate proteja de alte complicații.

Verificarea stării ochilor este importantă și puteți vizita:

Oftalmologi
Optometristi
Opticieni
Fiecare dintre ele are un rol important, pentru a vă oferi toată grija de care aveți nevoie pentru a vă menține ochii în stare bună de sănătate.

Oftalmologie ramnicu sarat

Ce este un oftalmolog?

Oftalmologul are un rol important, inclusiv:

Diagnosticul bolilor oculare.
Tratați diferite boli oculare prin diferite moduri, cu

m ar fi medicamente sau intervenții chirurgicale.
Efectuați operații oculare.
Unele chirurgii oculare pot fi făcute de un oftalmolog, sunt proceduri legate de condițiile de vedere, pe lângă prescrierea ochelarilor.

Medicul oftalmolog poate trata multe afecțiuni ale ochi

lor, cum ar fi glaucom, cataractă și afecțiuni ale corneei.

Ce este un optometrist?

Optometristii au roluri diferite, inclusiv verificarea asistenței medicale oculare și corectarea problemelor de refracție, pe lângă diagnosticarea problemei și tratarea acesteia.

 

Oftalmologie ramnicu sarat

Oftalmologie ramnicu sarat

Ce este un optician?

Un alt membru al echipei de îngrijire a ochilor este opticianul, acesta are un rol diferit în utilizarea prescripției optometriștilor pentru ochelari și ochelari în general.

Cum să-ți alegi medicul?

Desigur, depinde de starea dumneavoastră, dacă nu vă plângeți de o anumită problemă, puteți alege între oftalmolog și optometriști pentru un control.

Și în cazul în care aveți o anumită afecțiune care necesită îngrijire și tratament specific, medicul vă va îndruma către un specialist.

Condiții comune de sănătate a ochilor

Există multe probleme de sănătate care pot afecta ochii, cum ar fi:

Una dintre condițiile obișnuite care ne afectează ochii este cataracta, care face vederea neclară, deoarece există un nor și, cu timpul, vederea poate fi afectată grav.

Glaucom

Glaucomul este considerat și unul dintre aspectele obișnuite ale ochilor și este o afecțiune care afectează nervul optic, această afecțiune se întâmplă din cauza presiunii ridicate în ochi.

Pe lângă toate acestea, glaucomul poate duce la orbire, iar persoanele în vârstă prezintă riscuri mai mari pentru această afecțiune.

Proceduri oculare frecvente (corectarea vederii)

Decizia de a efectua sau nu o intervenție chirurgicală depinde de starea pe care o aveți, dar există diferite proceduri comune care vizează corectarea vederii pe care o putem menționa, pentru a afla mai multe despre ele, cum ar fi:

Lasik
Operatie de cataracta
Chirurgia glaucomului.
Chirurgie de degenerare maculară.
Keratectomie fotorefractivă (PRK)
Corecția vizuală poate fi prin diferite moduri, nu numai prin intervenții chirurgicale sau folosind proceduri cu laser, poate fi și prin purtarea de ochelari, dar toate acestea depind de ceea ce va decide specialistul pentru dumneavoastră.

Pentru a determina problema, specialistul va efectua câteva teste, pentru a face diagnosticul corect, apoi va prescrie tratamentul potrivit, după ce ați verificat starea de sănătate a ochilor și motivele care stau la baza afecțiunii care pot duce la mai multe complicații.

Ar trebui să vă preocupe să vizitați medicul pentru un control și să detectați orice problemă anterioară.